Fleica de porc umpluta

de Panacris in Porc, 9 Feb 2021 | 3970 vizualizari

 

Un fel principal demn de o masă de sărbătoare în familie, alături de cei dragi! Nu-i așa complicat precum se pare în scris, totul ține de îndemânarea fiecărei gospodine.

 

INGREDIENTE

  • Fleică de porc cca. 1000 g,
  • Pentru umplutură:
  • Carne tocată de porc cca. 400 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Rozmarin proaspăt 1 crenguță
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Șofran pudră ½ lingurță,
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.
  • Pentru tooping:
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pudră de usturoi 1 lingură.
  • Pentru gătit: Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Prune uscate cca. 100 g,
  • Merișoare uscate cca. 100 g,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Vin roșu demisec cca. 250 ml,
  • Mere galbene 2 bucați,
  • Sos Worchester 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fleica de porc umpluta:

Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.

Ceapa se curăță și se taie mărunt.

Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.

Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.

Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul wortchester.

Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air calsic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.

La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.

Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.02.2021, 18:23

Ce bunatate ai facut tu aici!

Gherca Daniela 1

15.02.2021, 18:36

mihaelar63 1

16.02.2021, 00:10

Aoleu !!! Ce avem aici ? o adevarata orgie culinara )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc umpluta cu ou si spanac