Reteta este foarte simpla si provine din bucataria italiana. Este un fel de paine de casa, plata, rotunda si condimentata dupa bunul plac. Este minunata fierbinte, dar si rece se poate servii, atat simpla cat si cu branzeturi sau sunca.
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.
Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii pisam bine. Adaugam frunzele de busuioc in mojar peste usturoiul zdrobit si pisam bine pana ne rezulta o pasta. Adaugam 1-2 linguri ulei de masline peste pasta si amestecam.
Aluatul dospit il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam o forma rotunda cu mainile. Peste aluat punem pasta de usturoi si busuioc, o intindem pe toata suprafata, iar deasupra presaram maslinele si le infingem putin cu degetul in aluat. Presaram pe deasupra piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor se mai picura ulei de masline pe deasupra. Pofta mare!!
1
nu intindeti prea tare aluatul, focaccia trebuie sa fie groasa de aproximativ 5 cm, pufoasa si nu crocanta