Focaccia cu masline si rosii

de simona72 in Piine, 1 Feb 2013 | 3757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg sare
  • 1 lg zahar
  • 300 ml apa
  • masline kalamata
  • rosii deshidratate in ulei la borcan
  • un cub drojdie 25 gr
  • rozmarin uscat sau o crenguta proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rosii:

Amestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem drojdia amestecata cu zahar, putina apa calduta, 1 lg faina. Le lasam la dospit 10 minute pina incepe sa faca besici. Dupa ce a dospit maiaua o punem peste faina, punem si 2 lg ulei de masline si framintam un aluat. Il vom lasa la loc caldut si acoperit cu un prosop de bucatarie pina isi dubleaza volumul, aproximativ 30-40 minute.

Daca aveti o masina de facut paine puteti sa faceti aluatul in masina de paine.

Dupa ce a crescut aluatul il punem intr-o tava pregatita dinainte pe care am tapetat-o cu putin ulei de masline si putina faina, ca sa fiu sigura ca nu am surprize atunci cind o scot.(tocmai s-a terminat hirtia de copt) Dupa ce am intins aluatul cu mina pe toata suprafata tavii, am facut din loc in loc mici adincituri cu degetul, in care am pus masline si rosii uscate de la borcan. Am mai stropit focaccia cu o lingura de masline si sare de mare, precum si rozmarin uscat in cazul meu,sau proaspat daca aveti. O mai lasam cam 15-20 min la loc caldut sa mai creasca si apoi o bagam la cuptorul incins in prealabil la 170 grade, pt 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese