Pentru ca este zi de post, am ales ceva sa fie bun, gustos si rapid de realizat.
Aluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat moale, usor de manevrat. Se lasa la dospit pentru 10 minute. Cat sta la dospit, pregatim rosiile. Scoatem semintele, le tocam cuburi, le asezam intrun bol. Peste ele razuim 2 catei de usturoi, adaugam 3 linguri ulei de masline, sare si oregano. Lasam de-o parte.
Aluatul este intins cu mana. Se ia o tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina.Se aseaza aluatul. Se impinge aluatul cu degetele pentru a se face acele gaurele. Peste aluat se pun rosiile si cu degetele impingem rosiile in aluat. Procedeam in asa fel incat sa fie repartizate uniform. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam la dospit cca 20 minute.
Inainte de a fi pusa in cuptor tava, se presara sare peste focaccia, ulei de masline ( cca o lingura) si oregano. Se pune la copt pentru cca 30 minute. Cand devine rumena se poate scoate din cuptor. Cat este fierbinte se mai adauga o lingura- doua de ulei de masline.