Foccacia cu usturoi

de Bya Ralu in Piine, 21 Aug 2016 | 4454 vizualizari

 

Am facut dupa reteta lui Jamie Oliver tare buna a fost

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina
  • 1 +1/2 plic drojdie
  • 300 ml apa
  • sare de himalaya
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat sau praf de rozmarin kotany
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu usturoi:

Faina se pune intr-un bol,in mjloc punem drojdia cu putina apa si amestecam.
Turnam apa treptat si amestecam,pana devine un aluat elastic.
Se lasa la cald cam 1 ora.
Se scoate cu pumnul aerul care se formeaza in aluat.
Intr-o tava pune hartie de copt si modelam aluatul cu mana.
Cu capatul unei linguri de lemn formam gaurele in aluat.
Usturoiul l-am pisat,si l-am frecat bine cu putin ulei ca pe mujdei,am pus sare si uleiul de masline.
Se presara deasupra uleiul cu usturoi si la final punem praf de rozmarin.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute .
Se serveste atat calda cat si rece.

TIPS-URI

1

Se poate face intr-o tava mai mare ca sa nu iasa asa inalta,eu facand pentru prima data am folosit o tava mai micuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

22.08.2016, 10:24

multumesc

Rocsi 1

22.08.2016, 19:50

Vreau si eu foccacia,dar fara usturoi!

Bya Ralu 1

23.08.2016, 11:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]