Foi de napolitane cu nuca si crema

de adasev12 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 7067 vizualizari

 

fac pt prima data foi de napolitane...eram curioasa si eu, dar sincera sa fiu, nu prea mi-a placut, mai bine cu blat, de orice fel...parerea mea...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de napolitane
  • 300 g nuca macinata
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 20 ml esenta de vanilie
  • 150 g zahar pudra
  • 8 lg zahar tos
  • 100 g ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu nuca si crema:

Mai inatai am facut crema: am frecat 4 galbenusuri cu 150 g zahar pudra, laptele l-am pus la foc mic cu 4 lg de zahar. Am lasat pana s-a infierbantat apoi am turnat in fir subtire peste galbenusuri, mixand  incontinuu, am pus apoi la foc mic sa se ingroase crema. Am luat de pe foc, am lasat la racit, am pus si esenta de vanilie si am dat la rece cateva ore.

Albusurile le-am batut spuma. Nuca am amestecat-o cu 4 lg de zahar apoi am pus-o in spuma de albusuri.

Am folosit doar 3 foi de napolitana. Le-am uns intai cu spuma de nuca, apoi am turnat crema. Deasupra am pus o plansa de lemn cu o greutate mai mica si am lasat peste noapte. A doua zi am glazurat foile, cu 100 g ciocolata topita  cu 3 lg  de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane