Foi de napolitane umplute cu crema caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2014 | 21496 vizualizari

 

Tare bune,a zis leutul......

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi napolitane -100 g pachetul cu 5 foi
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 pachet de margarina rama
  • 200 g zahar pentru caramelizat
  • 250 g nuci macinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema caramel:

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste vasul cu apa sa stea cald, pana caramelizam zaharul.

Intr-o cratita caramelizam 200 g zahar, apoi turnam crema de oua peste zaharul caramelizat, amestecand bine si repede sa nu se intareasca, se adauga si nucile si se omogenizeaza. Toata operatiunea se face contra cronometru ca sa nu se intareasca.

Asezam caramelul intre foile de napolitana, 5 bucati in fiecare pachet. Apoi le invelim in folie alimentara si asezam deasupra o greutate, sa se preseze uniform.

Se taie rece, cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]