Foietaj de casa cu telemea in aluat

de Merisor in Dulciuri, 10 Dec 2012 | 8241 vizualizari

 

Este un foietaj care poate fi folosit la saleuri, placinte si cremsnit.
Mama unei prietene il facea frecvent.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt/margarina
  • 150 gr telemea de vaci sarata
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa cu telemea in aluat:

Impartim untul in in felul urmator: 1/3 il punem intr-un vas impreuna cu uleiul, iar 2/3 intr-un bol impreuna cu zaharul.

Vasul il punem la foc lent si lasam pana se topeste untul si incepe sa clocoteasca apoi adaugam o mana de faina, amestecam si ridicam de pe foc.

Iese ca o ciulama mai subtire.

Frecam untul tinut la temoperatura camereicu zaharul, adaugam ouale si telemeaua data pe razatoare, omogenizam apoi adaugam apa, esenta si coaja de lamaie si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Framantam un aluat tocmai bun de intins cu sucitorul.

Il intindem in foaie nu prea subtire pe masa de lucru, turnam jumatate din ciulamaua calduta cu care ungem jumatate de aluat, iar cealalta jumatate neunsa o rulam pe sucitor si pliem peste cea unsa.

Presam putin peste apoi procedam la fel cu restul de ciulama si pliem cat ne permite aluatul.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pana se incheaga bine ciulamaua pe aluat.

Se poate pastra la fricider cateva zile sau chiar se poate congeal si utilize altadata

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa cu telemea in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Merisor 1

18.12.2012, 20:33

Raluca, ma bucur nespus ca ti-a placut!

Motanulpofticios 1

05.02.2013, 06:13

Se poate va rog sa explicati inca odata cum se face "ciulamaua"?

Am incercat dar chiar nu a vrut sa se faca asa cum vad in poza.

Va multumesc anticipat.

Merisor 1

05.02.2013, 06:42

Motanulpofticios, sa fii foarte atent ce faina folosesti, ca foarte mult conteaza sa fie buna si sa se lege bine.
Deci pui pe foc untul si uleiulsi amesteci pana se topeste untul si trebuie sa dea in clocot, apoi pui faina, eu am pus cat am cuprins in mana si amesteci bine pe foc sa se omogenizeze, dar timp de un minut, nu lasi pe foc mai mult. Practic faina se opareste si se umfla.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]