Fondant pentru eclere, amandine

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Dec 2018 | 7737 vizualizari

 

E a doua oara cand incerc fondantul, prima data am dat-o de gard, acum am pus-o pe gard......si-am zis sa impartasesc cu voi experienta asta.....mie imi place sa-l mananc si ''gol'' asa cum este fara sa-l mai pun pe prajituri.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 linguri miere
  • multa rabdare si atentie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant pentru eclere, amandine:

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si punem la foc foarte mic sa fiarba, din cand in cand udam cu apa rece marginile cratitei, cand incepe sa faca spuma luam spuma usor, este important sa umezim cu apa rece astfel impiedicam zaharisirea. Pentru ca eu n-am termometru sa masor temperatura am folosit trucul vechi din batrani, ca sa vad daca siropul este legat bine, adica am luat o picatura de sirop intre degete si daca se face un fir de cca 2 cm intre degete inseamna ca siropul este legat. Daca siropul este legat adaugam mierea si lasam sa fiarba nu mai mult de 2 minute, apoi transferam totul in bolul scos de la congelator si incepem sa mixam bine pana ce siropul incepe sa se albeasca, atunci este gata fondantul, se poate depozita intr-un borcan si se poate folosi cand aveti nevoie incalzindu-l pe baie de abur, se adauga cacao daca vrem sa iasa maro. Cam asta-i toata filozofia, multa rabdare si iese

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant pentru eclere, amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

31.12.2018, 18:38

Arată super ...de probat!

Rocsi 1

02.01.2019, 19:25

Foarte faina reteta, dar eu sigur as da de gard, cel putin prima data!

Panacris 1

02.01.2019, 20:07

Wowww!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine