Foret Noire

de Ligia Bxl in Torturi, 28 Mar 2014 | 12590 vizualizari

 

Vreau sa multumesc si eu cumva bucataras-ului ptr premiul frumos la concursul Reteta anului 2013,asa ca ii dedic acest tort dar si juriului, si tuturor bucatarasilor care m-ati apreciat si ma apreciati :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr faina
  • 75 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 litru frisca(+100 gr zahar farin daca nu e indulcita)
  • 3-4 pliculete intaritor frisca
  • ciocolata rasa ptr ornat+cirese
  • praf de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foret Noire:

Am inceput cu blatul:

Am incins cuptorul inainte la 180°c.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa.

Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.

Am batut albusurile spuma cu putina sare,apoi acestea le-am adaugat peste compozitia obtinuta mai sus si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa albusurile.

Am turnat aceasta compozitie intr-o tava rotunda mai mare unsa si tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor ptr coacere,se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 (deci am format 3 parti) le-am insiropat cu zeama de la compot,am pus ciresele  si intre ele am pus din frisca batuta cu zaharul si praful de vanilie.

Pe deasupra am ornat cu frisca,am presarat ciocolata rasa si am pus cateva cirese din compot.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foret Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea neagra"