Friganele (Gigi-Papa)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 14201 vizualizari

 

Cand m-am mutat din Bucuresti in Cernavoda, am pregatit aceste "friganele". Bucuroasa, am servit cativa prieteni care au exclamat: Öooo!! Ai facut "Gigi-Papa"!!
Dar, oricum le-ati spune, sunt la fel de gustoase si rapid de facut.

 

INGREDIENTE

  • - felii de paine alba (eu am folosit 9 felii);
  • - 400 ml lapte;
  • - 3 oua intregi;
  • - un praf de sare;
  • - ulei pentru prajit;
  • - zahar pudra (eu n-am avut in casa si am folosit zahar tos)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele (Gigi-Papa):

Punem laptele intr-un castronel. Ouale le batem cu un praf de sare. Feliile de paine le dam una cate una prin lapte, apoi prin ou (in aceasta ordine) si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem cand au devenit aurii. Le asezam pe un servetel de hartie pentru a inlatura surplusul de ulei si apoi le "tavalim"prin zahar.  

Sunt delicioase alaturi de un pahar de lapte simplu sau alaturi de o cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele (Gigi-Papa)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Mohn cu mac si lamaie