шашлык- frigarui de porc

de Ksenya in Porc, 13 Oct 2016 | 4373 vizualizari

 

шашлык- frigarui ,este o reteta raspandita in CSI ca si micii in Romaia.Se pare ca are origini din muntii Caucaz. Nu exista foc fara frigarui,cum nici gratar fara mici ,cand e vorba de iesit la iarba verde.Carnea  din care se prepara : berbec,porc,pui,vita.
Astazi o sa va prezint o reteta clasica de frigarui de porc

 

INGREDIENTE

  • 2kg carne porc(ceafa)
  • 4 cepe
  • un pahar de vin sec
  • 1 ingurita coriandru
  • 1 lingurita piper macinat
  • apa minerala
  • 1 ligura rasa sare
  • 5 foi dafin
  • 6-8 boabe ienibahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA шашлык- frigarui de porc:

Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in caserola.Acoperim si dam la firigider,pentru 10-12 ore,se poate tine la marinat pana la 36 ore.

Se incinge focul,cand jarul este domol fara a se scoate flacari din carbuni se aseaza petele cu carne si se sta langa flacaca si se invart la interval de 1-2 minute.Carnea nu trebuie sa fie uscata ci suculenta. Cand este gata se servesteoptional  cu rondele de ceapa si patrunjel sau sos picant sau tkemali

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa fie acoperita de lichid

2

Daca folositi pulpa sau cotlet carnea va fi uscata

Daca ti-a placut reteta noastra "шашлык- frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

14.10.2016, 13:21

mi-ai facut pofta de gratar

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:15

Immmmmmmmmmm..... Amintiri din copilarie! Sa incerci sa ungi carnea cu mayo. inainte de a o frige!

Ksenya 1

07.01.2017, 09:40

navidad ,spune-mi te rog ce e "mayo",multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci