Friptura ademenitoare

de Rocsi in Pui, 26 Noi 2010 | 4967 vizualizari

 

Am facut pentru mine zilele astea o friptura si chiar nu stiam cum sa o denumesc..dar cand a deschis mama cuptorul a zis:"ce ademenitoare e"...asa ca mi-a venit in minte si denumirea,,,

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • un pumn de ghebe
  • 1 canita suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • jumatate dintr-o ceapa mica
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 linguri vin rosu
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura ademenitoare:

Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa).

Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita).

Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei.

Asezam pulpele, le condimentam cu sare si piper.

Asezam si ghebele printre pulpe.

Ceapa o dam pe razatoarea mica.o amestecam cu sucul de rosii si vinul,si mai punem si circa o canita apa.

Amestecam bine acest sosulet si ii dam drumul in tava.

Usturoiul il curatam ,il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Mai punem si foaia de dafin rupta bucatele.

Acoperim tava cu staniol,il intepam din loc in loc si o dam in cuptorul incins. Cand este apoape gata ,scoatem staniolul si o mai lasam vreo 10 minute asa.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ademenitoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si maioneza