Friptura casei

de jurnalulanei in Porc, 25 Oct 2010 | 9274 vizualizari

 

Astazi din carne de porc.. Insa merge foarte bine si cu carne de vaca, doar ca trebuie mai mult timp fiarta.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de muschi,
  • cativa catei de usturoi,
  • ierburi de Provence,
  • sare,
  • ulei,
  • apa,
  • o ceasca de vin rosu,
  • boabe de piper, 
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura casei:

Se ia frumusel o bucata de muschi ( chiar si cu os) si se fierbe si se spumeaza- asta dupa ce a fost foarte bine spalata in prealabil.

Se scoate apoi carnea din oala in care a fiert,se cresteaza ca tabla de sah in patratele,se unge in intregime cu un pic de unt topit, se pune intr-o tava, in care avem o lingura de ulei, apa si boabe de piper,  apoi  se unge in crestaturile patratoase cu un amestec de usturoi zdrobit prin presa, piper macinat, sare si ierburi de Provence si se da la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora.

Cand e aproape gata se adauga in tava o ceasca de vin rosu si  se mai lasa sa sa rumeneasca cateva minute

Se serveste cu doua linguri de piure de cartofi sau cu alte feluri de legume, si neaparat cu conopida in otet.

pofta buna!

Ana

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in bere