Friptura de carne tocata la tava

de RuxyRux in Pui, 27 Feb 2015 | 17092 vizualizari

 

Nu va spun nimic :))))))...va las sa incercati reteta cand o sa puteti si dupa.... va astept cu impresii...de la cald desigur!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati mari de piept de pui fara os
  • 3 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi mari
  • 5 linguri ulei vegetal( eu am pus palmier, sau floarea soarelui)
  • 1 lingura plina de mustar
  • 1 lingura(nu cu varf) si jumatate de sare( sau dupa gust)
  • piper
  • un praf de turmeric
  • 100 ml suc de rosii cu ardei( sau ketchup)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri apa minerala
  • o tava dreptunghiulara(eu am o forma cu inel culinar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de carne tocata la tava:

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)

Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.

Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt , se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins  la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.

Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.

Se poate servi la masa la aperitiv, mai ales la masa pascala sau la felul principal alaturi de piure de cartofi sau de legume...merita probata! Mancati cu incredere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne tocata la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]