Friptură de curcan cu pere în vin roşu

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2015 | 5350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Friptură de curcan
    • 2 pulpe de curcan
    • 1 ceapă mare
    • 2 ardei
    • 1 ardei kapia
    • 1 roşie mare
    • condimente, sare, piper, cimbru, măghiran, busuioc
    • 1,5 cană vin roşu
    • puţin ulei
    Pere în vin roşu demisec
  • 5 pere verzi (mai tari, nu foarte dulci)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă scorţişoare
  • 2 căni de vin roşu demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de curcan cu pere în vin roşu:

Friptura de curcan

Feliem carnea de curcan şi o condimentăm cu sare, piper, busuioc, cimbru, măghiran. Lăsăm carnea condimentată la rece pentru câteva ore.  Apoi o aşezăm într-o tavă, de preferat de ceramică. Punem deasupra ardei, ardei kapia, roşii, ceapă, usturoi şi turnă vin roşu demisec aproximativ o cană. Acoperim cu o folie de aluminiu şi o dăm la cupto pentru 25-30 minute. Îndepărtăm folia apoi mai adăugăm vin şi piţin ulei. Lăsăm la cuptor până când se rumeneşte. Timp de coacere 50-60 minute.

Garnitura de pere în vin roşu demisec

Curăţăm perele, le tăiem în două, îndepărtăm seminţele şi le fierbem în două cani de vin timp de 25-30 minute la foc mic. Adăugăm o lingură de unt, o lingură de miere şi o lingurişă de scorţişoare. Lăsăm să fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute.

 

Pentru cei care iubesc usturoiul, un mujdei este bine venit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de curcan cu pere în vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Zamfira 1

14.11.2015, 21:39

Zamfira 1

14.11.2015, 21:40

Mihaela a fost o noutate absoluta, multumesc!!!!

Zamfira 1

14.11.2015, 21:42

Cris draga mea, daca stai sa calci toatea ziua )))) esti o draguta, multumesc, o sa vezi, o sa va placa muuult de tot....sa incercati si mujdeiul langa (n-as fi crezut ca merge dulce cu usturoiul) A FOST O EXPLOZIE DE GUSTURI!!!!! Te pup!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat