Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz

de mamidesara in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 14357 vizualizari

 

O fripturica clasica, la cuptor, cu un mujdei de usturoi si rosii proaspete si cu garnitura de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpite de iepure
  • 4 cartofi potriviti ca marime, de preferat cu coaja rosie
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • 50 ml vin alb
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam la sfarsit rosia taiata cubulete, fara pielita. Mujdeiul facut astfel e delicios, iti vine sa il pui pe paine!!

Cand cartofii s-au fiert, ii scoatem si ii curatam calzi si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei, taiati in patru. Adaugam si pulpitele marinate, stropim cu sosul marinat si cu putin ulei, saram si piperam dupa gust si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor, unde va sta cam 45 de minute. In ultimele 10 minute indepartam foaia de aluminiu si punem mujdeiul de usturoi roz. Mai lasam putin la cuptor, apoi putem servi pulpitele alaturi de o salata de varza alba. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

dublati cantitatile daca vreti mai mult de 2 portii

2

daca doriti, marinati carnea de iepure un timp mai indelungat, fripturica va fi astfel mai frageda.

3

daca nu aveti vin alb pt marinat, folositi un paharel de otet de mere diluat cu apa si putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din legume si carne de porc