Friptura de miel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Oaie, 4 Noi 2015 | 4041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de miel (marinata)
  • 6-7 cartofi potriviti
  • frunzulite de busuioc proaspat
  • pentru marinat: 200 ml vin rosu (de calitate), 100 ml ulei, o capatana de usturoi, mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi copti:

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se adauga apoi vinul rosu si uleiul, se omogenizeaza totul si se pastreaza la rece pentru minim 48 de ore.

La momentul gatirii, se asaza carnea intr-o tava de aragaz.

Cartofii se taie in felii, se condimenteaza dupa gust cu sare, ardei iute si rozmarin, dupa care ii adaugam in tava.

Se presara busuioc proaspat, tocat marunt, si, se da tava la cuptor pana ce carnea si cartofii se rumenesc uniform.

Se servesc alaturi de un pahar de vin :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Dya Daniela Andrei 1

05.11.2015, 09:15

Catalina L 1

06.11.2015, 20:35

o bunatate

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel