Friptura de miel la cuptor

de delia64 in Oaie, 30 Iun 2013 | 6988 vizualizari

 

In fiecare an primavara cumparam cel putin un miel , dintre preparatele pregatite din cane de miel cea mai delicioasa este aceasta friptura cu verdeturi si stropita cu vin alb.

 

INGREDIENTE

  • 1pulpa de miel
  • 3-4 bucati de cotlet
  • 1-2 bucati gat
  • ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 50 ml. ulei
  • boia de ardei rosie
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 200 ml. vin alb
  • 200 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Spalam carnea  .

Pregatim o solutie din ulei, piper , boia  , sare , capatana de usturoi pisat  si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie  .

Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde 

Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .

Scoatem folia si lasam  descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va  capata o crusta rumena .

Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.

Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac ,  castraveti murati ,este o friptura delicioasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate folosi si praz care da un gust deosebit fripturii

2

salata de ardei copti merge foarte bine cu aceasta friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel