Friptura de porc cu crusta de condimente

de mamaieelena in Porc, 15 Iun 2011 | 4904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800-900 gr.cotlet cu os de porc
  • 3 linguri  condimente italiene pentru friptura
  • 200 ml.vin rosu
  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 1 lingura cu faina
  • sosul:
  • 500 gr. rosii proaspete
  • 1 lingurita tabasco
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita smantana
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu crusta de condimente:

Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca.

Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava cu condimente si se preseaza bine pana face o crusta uniforma. Uleiul se pune la foc in wok si cand s-a incins bine se pune carnea si la foc iute se prajeste peste tot . Dupa acest procedeu se pune intr-un vas de ceramica cu vin si se da la cuptorul  incins la 150 de grade pentru o ora si jumatate.

Friptura am servit-o cu un sos de rosii pregatit astfel: rosiile proaspete taiate felii le-am pus la foc pana s-au inmuiat bine si apoi le-am pus in strecuratoare si cu lingura de lemn am frecat rosiile pana au ramas doar cojile si semintele. Am dat iar la foc sucul rezultat la care am adaugat sare, piper, ulei, miere si tabasco, iar la sfarsit am pus si smantana.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie