Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin

de Satisfyyourcravings in Porc, 19 Apr 2018 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 4 bucati friptura de porc (muschi), nu foarte subtiri
  • 3 linguri de mustar (eu am folosit cu boabe)
  • 1 lingura paprika (sau mai putin; dupa gust)
  • ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • Pentru cartofi:
  • 600 grame cartofi
  • 2 crengute rozmarin
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru salata de vara:
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet de mere
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin:

Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se acopera cu un capac si se lasa 25-30 de minute, scuturand tigaia din cand in cand. In ultimele 10 minute, se indeparteaza capacul si se adauga sare si piper. 

Intre timp, se ung bucatile de carne cu mustarul si se presara cu paprika si frunzele crengutelor de rozmarin (si sare si piper, daca este nevoie, dar mustarul este de obicei destul de sarat). 

Se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie (de fonta) si se prajesc bucatile de carne 1 minut la foc mare. Se intorc, si adauga inca o lingura de ulei, se mai lasa 1 minut, apoi se reduce focul la mediu si se gatesc inca 8-10 minute in functie de grosimea bucatilor si de preferinte. La final, se mai adauga putin ulei daca este nevoie. 

Pentru salata de vara, se amesteca uleiul cu otetul, sare si piper si se adauga peste legumele taiate. 

Se serveste friptura imediat cu sosul din tigaie, cartofii cu rozmarin si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitură