Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat

de mihaelar63 in Porc, 19 Dec 2018 | 3061 vizualizari

 

   Salvia cu gustul usor picant si amarui se potriveste bine cu carnea de porc. Am vazut candva intr-o emisiune culinara nemteasca. De atunci, iarna cand am carne buna de porc prepar cate o friptura cu salvie. Ca si garnitura am preparat pireu de cartofi cu usturoi. Simplu, usor, hranitor !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 4 linguri ulei
  • salvie uscata maruntita
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat:

  1. Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase .
  2. Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia .
  3. Se presara pe deasupra salvie maruntita si se stropeste cu putin ulei .
  4. Se pune peste tava folie de aluminiu si se da tava 40 minute la cuptor la 220 grade C .
  5. Dupa aceasta se scote folia , se seteaza caldura la temperatura mai mare si se lasa la rumenit .
  6. Intoarceti feliiile de carne de pe o parte pe alta .
  7. Friptura obtinuta este rumena la exterior si frageda in interior .
  8. Cat se coace friptura se prepara pireul .
  9. Curatti , spalati cartofii .Curatati usturoiul .
  10. Cartofii se pun la fiert in lapte indoit cu apa .Sarati .
  11. Spre sfarsitul fierberii adugati cateii de usturoi .
  12. Se trage oala de pe foc si se zdrobesc cartofii .
  13. Pentru un gust mai cremos se amesteca pireul cu putin unt .
  14. Atentie pireul este bun a fi servit cald .
  15. Gustati pireul si-l sarati daca mai este nevoie .
  16. Serviti carnea de porc impreuna cu pireu , legume sau muraturi .

                         Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

DESPRE SALVIE : http://ziarullumina.ro/salvia-floarea-maicii-domnului-66109.html

2

Friptura obtinuta este rumena la exterior si frageda in interior .

3

Preparatul se serveste cald .

4

Vinul potrivit este un vin rosu sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu pui/ porc