Friptura de porc cu sos de curry

de margot12 in Porc, 6 Sep 2012 | 7050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc (spata, pulpa, muschi etc) 1kg
  • Ulei 100 ml
  • Usturoi 7-8 catei
  • Faina 1 lingura
  • Curry 1 lingura
  • Condimente: cimbru, boia, sare, delikat
  • Patrunjel 1 legatura mica
  • Ceapa 1 buc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de curry:

Carnea se spala, se taie cuburi (mai mari), se sareaza si se pune la prajit. Se perpeleste pana cand prinde putina culoare. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne la calit impreuna cu lingura de curry. Dupa ce se calesc toate cam 3-4 minute se pune apa cat sa acopere carnea (eu am pus 2 cani), se acopera si se lasa la fiert la foc mic. Se fierbe pana cand se inmoaie carnea (daca mai este nevoie pe parcurs se mai pune apa) si se pune usturoiul strivit sau tocat, faina dizolvata in putina apa (se amesteca continuu cand se pune ca sa nu se faca cocoloase). Se lasa putin la fiert si cu usturoiul si faina si se adauga celelalte condimente dupa gust. La sfarsit punem patrunjelul tocat marunt si presaram putina boia pt aspect.

Se  serveste cu garnitura de piure, orez etc (eu am facut un orez cu ardei).

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu sos de unt si lamaie