Friptura de porc impanata cu usturoi

de Adi in Porc, 25 Sep 2016 | 7469 vizualizari

 

Sunt tare mandru de cum mi-a reusit aceasta reteta de friptura, pe care am preparat-o impreuna cu baietii mei, in timp ce Meri se ocupa de muraturi.
Dar, dupa cum va dati seama, totul s-a petrecut sub indrumarea expertului casei in ale gatitului. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc(fleica)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei iute si dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • putin ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc impanata cu usturoi:

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.

Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim carnea pe ambele parti, la foc intens, pana prinde o usoara crusta.

Transferam apoi carnea intr-o tava de aragaz, o impanam cu usturoiul curatat si feliat, adaugam ulei, cat sa acoperim baza tavii si dam tava la cuptor, la 150 de grade, pentru o ora si jumatate.

Din cand in cand, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si o stropim cu vin rosu, pentru a se fragezi.

Cand friptura este frumos rumenita si bine patrunsa, o ungem usor cu putin ketchup si o mai lasam in cuptor acoperita, pentru a nu se usca ketchupul pe ea si a o imbraca frumos.

Servim friptura cu garnitura preferata, alaturi de muraturi, salata sau un sos de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc impanata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Adrian2016 1

27.09.2016, 17:25

vin si eu la masa

mihaelar63 1

03.10.2016, 23:58

Cam asa trebuie sa arate o friptura rumena . Priviti domnelor si luati exemplu . Felicitari , Adi

Ancutsa 1

23.10.2017, 12:39

Arata super!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj