Friptura de rata cu cartofi si galbiori

de Andra_Constantinescu in Rata, 20 Feb 2018 | 5368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpele, aripile si pieptul de la o rata
  • circa 2,5 l apa
  • sare
  • 1 kg cartofi
  • 650 g galbiori (congelati am avut eu)
  • putin piper macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin busuioc uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata cu cartofi si galbiori:

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute.

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Galbiorii se clatesc cu putina apa.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii si galbiorii se pun intr-un castron si se presara peste ei putina sare, putin piper negru macinat, boiaua de ardei dulce si putin busuioc uscat. Se amesteca totul. Se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga carnea si 400-500 ml din zeama in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. In ultimele 5-10 minute se indeparteaza folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete o crusta.

Puteti servi friptura de rata cu cartofi si galbiori cu usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu cartofi si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza