Friptura la ceaun cu piure de dovlecei

de kukibella in Oaie, 1 Oct 2013 | 7040 vizualizari

 

super buna :P

 

INGREDIENTE

  • ptr.friptura:
  • 600 gr.carne miel(coasta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ling.ulei de masline
  • un pahar vin roşu sec(140 ml.)
  • o crenguta rosmarin
  • sare
  • dafin
  • piper proaspat macinat
  • ptr.piure:
  • 6 dovlecei tineri
  • 300 ml.lapte
  • 3 ling.faina(60 gr.)
  • 250 gr caşcaval+parmesan
  • 2 ling.unt(40 gr.)
  • un praf de nucuşoara
  • piper proaspat macinat
  • sare(daca mai trebuie)
  • 1/2 ling.ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la ceaun cu piure de dovlecei:

Dovlecelul se da pe razatoare şi se caleşte ıntr-o 1/2 lingura ulei de masline pana se ınmoaie;

Carnea se spala se usuca şi se prajeşte ın ulei de masline (4-5 minute), se adauga usturoiul tocat,sarea piperul şi dafinul;

Se lasa carnea la foc mic pana este aproape facuta (daca mai este nevoie se adauga apa fierbinte);

Dupa ce s-a evaporat lichidul de la carne se adauga vinul şi crenguta de rozmarin, se acopera şi se lasa la foc mic (pana se face carnea)

Intr-o jumatate de lingura de ulei se prajeşte dovlecelul (pana se ınmoaie)

In doua linguri de unt se prajeşte faina, se adauga dovlecelul. Se mai lasa pe foc 2-3 minute, se adauga laptele amestecandu-se ıncontinuu. Dupa ce s-a evaporat laptele se adauga branzeturile rase (caşcaval+parmesan). Dupa 2-3 minute se adauga nucuşoara, piperul proapat macinat şi se sare daca mai este nevoie.

Se mai lasa la foc mic 6-7 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la ceaun cu piure de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel, la cuptor.