Friptura la tava

de amalia01 in Porc, 30 Noi 2018 | 2851 vizualizari

 

Fiecare gospodina are retetele ei, mai vechi sau mai noi, cu care isi rasfata familia si musafirii. Intotdeauna insa e bine sa iesim putin din rutina.
Va prezint o reteta de friptura pe care o stiu de la mama, dar cu o garnitura mai speciala.
 "reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 500 g costite afumate
  • 1 plic condimente pentru porc Delik'At
  • 500 g cartofi albi
  • 500 g cartofi dulci
  • 1 plic condimente pentru cartofi Delik'At
  • putin ulei
  • 2 cani de apa
  • 250 ml bere
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la tava:

Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )

Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp cureti cartofii, ii tai felii lungi, groase de 2,5 cm ( "in 4" cartofii albi, iar cei dulci putin mai mari) si ii fierbi in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii storci de apa si ii condimentezi, apoi ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.

In acest moment indepartezi hartia de pe friptura, torni pe fiecare bucata de carne cata putin bere, introduci si tava cu cartofi in cuptor si mai lasi 30 de minute. Servesti totul imediat alaturi de un vin rosu, avand familia alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava