Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))
Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .
Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .
Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .
Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .
Se incorporeaza pastele in restul amestecului .
Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .
1
Pentru ca ciresele din dulceata au fost foarte dulci am folosit mai putin zahar in amestecul de nuca si pesmet .
2
Puteti folosi paste si cu alte forme , dupa preferinta .
3
Daca doriti ca acest dulce sa fie de post renuntati la unt .