Fursecuri

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Apr 2010 | 4611 vizualizari

 

sunt facute din compozitia fursecurilor Ghoriba (fursecuri Maroc)

 

INGREDIENTE

  • * 2 oua   
  • * 50 g unt   
  • * 40 ml ulei   
  • * 150 g zahar   
  • * esenta de vanilie   
  • * 350 g faina   
  • * 1 lingurita praf de copt   
  • nuca
  • nuca de cocos
  • glazura
  • bombonele pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

 aluatul obtinut il taiem in 2 si intindem cate o foaie, nu f subtire, potrivita , pe care o decupam sub diferite forme ( eu nu am avut forme de fursecuri si le-am decupat cu ajutorul unu pahar) Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 10-15 minute.

le decoram dupa propriul gust, sau le putem lasa simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec economic cu mere