Si daca este sarbatoare ....am zis sa fie si un dulce. Am ales aceste fursecuri fiindca sunt si bune si manopera este usor de realizat.
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de lamaie si galbenusurile. Framantam pana obtinem un aluat elastic bun pentru intins. Formam o bila, o acoperim cu o folie alimentara si o punem la rece pentru cel putin 30 minute.
Impartim aluatul in bilute mai mici si intindem cu facaletul o foaie groasa de cca. 5 cm, apoi cu formele de fursecuri decupam si asezam in tavile tapetate cu hartie de copt. Pe fiecare fursec punem cate o bucatica de sambure de nuca, apoi dam la cuptorul incins la 180 grade pana fursecurile se rumenesc usor. Scoatem tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zaharul praf ramas.
Sunt niste fursecuri delicioase, le recomand cu mare drag, se topesc in gura.
1
Bune acum in prag de sarbatori si nu numai
2
Langa o ceasca de cafea sau ceai sunt nemaipomenite