Fursecuri cu cacao si scortisoara

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 3781 vizualizari

 

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d.
Le prefer, sunt rapide, sunt gustoase, versatile, am impresia ca dureaza ceva mai mult si in plus de toate astea, le facem impreuna, piticii si cu mine! Momente minunate din viata noastra, momente haioase, pline de distractie, pline de faina si de fursecuri de diferite forme :))))
De data aceasta, am optat pentru o varianta ultra rapida. Si pe cat de rapida e varianta, pe atat de bune sunt fursecurile!
Haideti sa vedeti, eu va astept si cu cafeaua fierbinte! :))

 

INGREDIENTE

  • - 150 g unt gras
  • - 80 g zahar brut
  • - 1 ou de gaina
  • - 1 praf de sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 250 gr faina alba
  • - 50 g zahar cu melasa
  • - scortisoara macinata
  • - 1/2 praf de copt
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 50 ml lapte dulce
  • - ciocolata neagra pt glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si scortisoara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora.

Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam cu mana un aluat destul de inchegat, dar nu suplimentati cu faina.

Pe un blat de lucru, intindem un strat de zahar cu melasa. Formam un rulou gros din aluat, il tavalim prin zaharul cu melasa si il ambalam in folie alimentara. Il punem 5 minute la congelator cat sa se inchege un pic si sa il taiem usor.

Intre timp, pornim cuptorul, pregatim o tava cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la congelator, il scoatem din folie si taiem felii groase de aproximativ 2 cm, poate si mai mult.  Asezam feliile in tava si punem la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana cand vedem fursecurile frumos crescute si zaharul de pe margine usor aurit. Le scoatem din cuptor, le lasam la racit pe un gratar si apoi le ornam cu ciocolata topita.   Sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt