Stiti voi ca de sarbatori i-am zis Oanei ca trebuie sa-l asteptam pe Mos Craciun cu fursecuri si lapte cald, si am facut atunci fursecuri . Intr-un din zile zice ea: Mami eu as vrea sa-mi cumperi o papusa Alba ca Zapada . Binenteles nu se poate in fiecare zi cate ceva asa ca ii raspund : Acuma nu am bani , dar o sa-ti cumpar mai incolo.
Ea: Atunci ,hai sa facem pursecuri ca poate vine Mosu iar .
Mi-am adus aminte ca am vazut fursecuri cu ciocolata , chocolate crinkles , cum li se mai spune si ne-am apucat amandoua de treaba . ea trebuie sa ma ajute in bucatarie de cate ori facem cate ceva bun .
Sunt niste fursecuri de efect si se pastreaza in cutii metalice o perioada mare , daca nu se mananca. Cu cat stau mai mult cu atat se fac mai fragede.
Ciocolata o rupem bucati si o punem pe foc impreuna cu untul. Amestecam pana cand se dizolva , luam de pe foc si lasam la racit putin .
In acest timp batem ouale cu zaharul pana cand nu se mai simt granulele de zahar. Amestecam ciocolata cu ouale, adaugam faina si praful de copt. Amestecam bine si punem aluatul intr-o folie de platic , sau acoperim vasul cu o folie si dam la frigider pana cand se intareste aluatul.
Pe o farfurie punem 100-150 gr de zahar pudra si incepem sa facem fursecurile. Luam din aluat cu mainile uscate cate o bucatica de marimea unei nuci , o rotunjim si o dam prin zaharul pudra. Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.