Fursecuri cu fistic_Valerie

de ralu_ca in Prajituri, 12 Ian 2013 | 5473 vizualizari

 

Ii multumesc pentru aceste fursecuri cu fistic ,din toata inima cumnatei mele, Vali!
Te pup!

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat:
  • 150 g unt
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 cana fistic tocat marunt
  • putina sare
Pentru Umplutura:
  • 1 1/4 cana zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 2 linguri fistic tocat marunt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fistic_Valerie:

Aluatul:

Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza in sfere de 1 - 1.5 cm si se tavalesc in fistic taiat in bucati mai mari ( este nevoie de aproximativ 1/2 cana fistic ). Sferele se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt, la o departare de 2.5 cm. Fiecare sfera se turteste cu fundul unui pahar inmuiat in zahar tos. Acestea sunt introduse la cuptor pentru aproximativ 20 min.

Umplutura:

Se combina untul cu zaharul pudra, vanilie si lapte, incat sa iasa o crema care se poate intinde. La sfarsit se adauga lingurile cu fistic.
Dupa ce fursecurile au fost scoase din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi acestea se vor umple conform imaginilor atasate.

Va doresc Pofta buna!  Sunt delicioase!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fistic_Valerie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu arome si culori de toamna