Fursecuri cu lămâie şi nucă

de madi_marin in Prajituri, 9 Mai 2012 | 3635 vizualizari

 

Si pentru ca in ultima vreme v-am sufocat cu retete pentru dieta, m-am gandit sa mai fac ceva si pentru....extra dieta. Bineinteles ca eu nu am mancat din ele. Reteta de baza a fursecurilor e luata din revista ,,GoodFood,,.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 140 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g nucă măcinată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 350 - 400 g făină
  • Glazura:
  • 100 g zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lămâie şi nucă:

Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute.

Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.

Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină.

Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.

Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet  cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lămâie şi nucă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (46)

madi_marin 1

11.05.2012, 18:43

mamaieelena....multumesc...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

adasev...ma bucur ca iti plac...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

ionela...multumesc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post