Fursecuri cu lamaie si stafide

de FlaviaD in Prajituri, 29 Aug 2013 | 4950 vizualizari

 

Sunt niste fursecuri usor de facut, aromate si gustoase, care merg cu o cafea sau ceai la micul dejun, ca o gustare intre mese sau la un film. Se fac usor, nu sunt pretentioase si sunt atat de bune ca nici nu veti observa cand veti goli platoul :)

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina (amestec faina neagra cu faina de ovaz)
  • -100 g unt
  • -2 lamai
  • -7 linguri de zahar brut
  • -1 pliculet de drojdie
  • -1 ou
  • -1 lingura de miere
  • -50 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si stafide:

Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca considerati necesar, se mai poate adauga esenta de lamaie. Precizez ca untul a fost lasat la temepratura camerei pentru a fi usor de incorporat, iar stafidele au fost lasate putin la inmuiat in apa.

Am framantat bine pana s-a topit zaharul si am obtinut un aluat de consistenta celui pentru cozonac. Am lasat la dospit pana ce si-a dublat volumul, apoi am rupt compozitia obtinuta in doua si am format doua bile. Din fiecare bila am obtinut o foaie pe care am intins-o cu sucitorul. A fost nevoie de putin ulei pentru a nu se lipi coca de sucitor si de maini. Dupa ce prima foaie a fost intinsa, am decupat fursecurile in forma dorita, eu am ales sa le tai sub forma de steluta. In mijlocul fiecarui fursec am asezat o stafida.

Cand fursecurilor li s-a dat forma dorita, alaturi intr-un vas intins am turnat faina de ovaz prin care am trecut fiecare furesc in parte pe ambele parti. Astfel am obtinut aspectul rustic al fursecurilor pudrand fiecare prajiturica in parte cu faina de ovaz. Daca faina nu se lipeste, putem unge fursecurile cu ajutorul unei pensule cu putina miere sau chiar apa.

Am asezat hartie de foc in tava in care urma sa coc fursecurile, apoi am asezat prajiturele. Am facut la fel si cu a doua foaie de aluat si am dat totul la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir