Fursecuri cu nuca si gem

de corina241 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 3347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 100 g nuci macinate
  • gem(prune, zmeura,etc)
  • 1 albus de ou bine batut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si gem:

Zaharul,untul si vanilia se pun intr-un castron maxandu-se pana se obtine o crema spumoasa in care se adauga galbenusurile.

Se mixeaza din nou pana la amestecarea galbenusurilor si se adauga faina+praful de copt si sarea.

Se amesteca totul  si incepem sa facem mici bile din aluat pe care le vom da prin albusul batut spuma si apoi prin miezul de nuca.

Pregatim tava aragazului cu hartie de copt si asezam fiecare bila obtinuta,careia ,cu degetul, ii facem in mijloc o adancitura in care vom pune o gem,rahat sau migdale(dupa preferinta)

Cuptorul va fi incins in prealabil unde vom introduce tava pentru copt pe treapta din mijloc a cuptorului timp de 15 minute.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

corina241 1

24.12.2013, 14:07

Sarbatori fericite tuturor !!!!!!!

Rocsi 1

24.12.2013, 19:39

Mmmm ce imi plac!

diaconta 1

26.12.2013, 23:17

Sarbatori frumoase si tie fata draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corioci