Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 29 Mai 2014 | 4621 vizualizari

 

Minunate...atat de fragede incat se topesc in gura... incredibil de delicioase si as putea sa spun fara sa le laud prea tare, ca sunt perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina de patiserie
  • 340 gr unt de arahide( un borcanel, eu am folosit Maxim's)
  • 150 gr unt rece( dar moale 85% grasime)
  • 130 gr zahar brun( facut pudra)
  • 2 galbenusuri de ou( mari)
  • vanilie
  • coaja razuita de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata neagra( razuita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Cernem faina intr-un vas.

Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam  faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. 

Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o punem la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua bucati. Oprim o bucata pe planseta de lucru iar restul punem din nou la rece in folie.

Facem aluatul sul si il impartim in doua bucati. Rulam din nou fiecare bucata sub forma de sul, apoi portionam fursecurile.

Fiecare bucata o aplatizam in tava de copt tepetata din timp cu pergament.

Punem deasupra fulgii de ciocolata si coacem fursecurile pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim si restul aluatului in acelasi mod, iar fursecurile le vom intinde si alinia pe o foaie de copt.

Scoatem de la cuptor fursecurile care sunt gata, si le punem usor pe o suprafata cu tot cu foaia pergament, apoi tragem usor in tava cu tot cu foaia de copt restul de aluat pregatit.

Lasam fursecurile la racit perfect si apoi le desprindem de pe folie. Sunt extrem de fragile pentru ca sunt extrem de fragede, astel ca cel mai bine se manevreaza reci.

Recomand cu drag reteta!

TIPS-URI

1

Daca nu va plac fursecurile dulci reduceti cantitatea de zahar cu 30 gr.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]