Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Aug 2016 | 3474 vizualizari

 

Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic, glazurate cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 180 g Rama Maestro (editie limitata);
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon;
  • 1 lingurita esenta vanilie;
  • 1 pahar mic iaurt (125 g);
  • 12 linguri faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • rahat de trandafir si de fistic
  • pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul.

Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).

Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o lingura, apoi framantand cu mainile, pana obtinem un aluat semi-tare, pufos, usor lipicios.

 

Se pune compozitia in presa de biscuiti si se asaza fursecurile in tava, pe foaie de copt. Daca nu aveti presa, luati din aluat cu mainile, formati mici sfere, turtiti-le in tava cu degetele, apoi puteti imprima un model cu o furculita.

 

Se orneaza cu rahat maruntit. Eu am folosit rahat de trandafiri si de fistic.

 

Se coc la foc mediu cam 10 minute sau pana se fac aurii. Sunt gata foarte repede, asa ca stati prin preajma, sa nu se usuce. De asemenea, nu-i puneti nici prea grosi (nu se vor coace in mijloc), nici prea subtiri (se vor usca), ci cam de un deget grosime.

 

Pentru decor, se incalzeste putin lapte intr-un ibric, apoi se da de pe foc si se adauga cateva patratele de ciocolata amestecand tot timpul, cu grija sa nu se lipeasca. Ciocolata se pune in sprit sau intr-un creion de decorat, manevrandu-se cat timp e fierbinte (cand se raceste, se intareste). Se orneaza apoi fursecurile dupa gust si imaginatie.

 

Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri.

 

Timp total: aprox 1h

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/03/fursecuri-cu-vanilie-si-glazura-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:30

Vreau cateva!

Ancutsa 1

14.08.2016, 14:52

Sigur, pentru tine, Mirela, cu mult drag!

RuxyRux 1

16.08.2016, 00:02

Arata delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu marshmallows