Fursecuri de Craciun

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 2583 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • sare
  • 50 g zahar
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100 g gem de mure
  • 10 nuci
  • 50 g zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de Craciun:

Amesteci faina cu ouale, untul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie, o lingurita esenta de portocale si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet. Cu ajutorul unor forme, tai aluatul obtinut, iar figurinele le pui intr-o tava, pe o hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute, la foc tare.  Eu am folosit o forma de bradut si una de steluta, in ton cu sarbatorile de iarna.

 Amesteci gemul de mure cu nucile macinate si dupa ce scoti figurinele din cuptor le ungi cu acest amestec si le lipesti cate doua. Deasupra le pudrezi cu zahar.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane