am facut niste fursecuri "degetele", inspirata fiind de reteta de pe blogul Dulceata_de_Trandafiri...
1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si aromele ( vanilia si coaja de portocala rasa).Vom obtine o bila de aluat , pe care o dam la frigider cca o ora; dupa trecerea acestui timp luam bucati din aluat si le rulam sub forma unor snururi.
2. Din aceste snurulete vom taia bucati de marime aproximativ egala ( cam 5-6 cm), si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Dam degetelele la copt, la foc mediu cam 1o minute. Cand sunt gata ele sunt fragede, dar oadat scoase la racit se vor intari.
4. In timpul in care acestea se coc topim ( la bain- marie sau microunde)100 ml smantana cu o ciocolata alba si 100 ml smantana de frisca cu ciocolata neagra.
5.Fiecare fursec se trage la unul din capete prin ciocolata ( alba sau neagra), apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate sau bombonele decorative( dupa plac); odata terminata si aceasta operatiune, fursecurile se lasa la racit, pe un gratar.Facem toti acesti pasi pentru fiecare fursec in parte!