Fursecuri Ghoriba

de Anamaria Cook in Dulciuri, 12 Oct 2014 | 6443 vizualizari

 

Pe vremea asta mohorata ce poate fi mai bun decat o ciocolata calda sau o cana cu ceai fierbine alaturi aceste fursecuri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 40 g unt
  • 45 g ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta vanilie
  • zahar praf pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Ghoriba:

Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul topit si esenta de vanilie peste amestecul de oua amestecand pana acesta se incorporeaza. Adaugati faina amestecata cu praful de copt framantand continuu pana ce obtineti un aluat moate.

Cand este gata puneti aluatul la frigider pentru o ora timp in care se va intari si este usor de lucrat. Formati bilute de marimea unei nuci, tavaliti-le prin zaharul pudra apoi aplatizati-le putin si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la 170 C pentru 15-20 de minute sau pana ce sunt inca moi la atingere dar au o crusta usor crocanta cu mici crapaturi.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Ghoriba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baton cu cereale si ciocolata