Fursecuri in doua culori

de Geanina87 in Dulciuri, 14 Noi 2014 | 34182 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la bucataras Dakris >:D< .Diferenta e ca eu le-am glazurat cu ciocolata, asa cum era sugerat in introducere. Sunt fragede, se fac usor si-s... delicioase :)

 

INGREDIENTE

Aluat alb:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
Aluat maro:
  • 250 g faina
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Glazura (optional):
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri in doua culori:

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios.

Aluatul maro: Se procedeaza la fel ca aluatul alb,doar ca faina va fi amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Din cele doua aluaturi intindem doua foi pecare le suprapunem, le rulam si cu ajutorul unei ate taiem felii de grosimea unui deget. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Ingredientele pentru glazura se pun pe baie de aburi sau pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se da deoparte. Fursecurile racite se scufunda pe jumatate in glazura si se dau la rece(cu partea glazurata in sus) pentru a se intari ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Geanina87 1

14.11.2014, 23:11

Anett

marcela1979 1

15.11.2014, 05:54

Geanina87 1

15.11.2014, 08:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post