Fursecuri Oameni de Zapada

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Noi 2016 | 2401 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri pufoase si vesele cu forme de oameni de zapada, dar si altele cu stafide, rahat de trandafiri, nuca macinata si coaja de lamaie. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 6 linguri (cu varf) faina
  • un praf de copt
  • 1 cescuta ulei
  • un varf lingurita sare
  • 2 lingurite cacao
  • pentru decor:
  • stafide
  • rahat de trandafir
  • coaja de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Oameni de Zapada:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

 O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.

 Se toarna din compozitia alba si din cea neagra, intr-o tava cu foaie sau folie speciala de copt, alternand si decorand dupa imaginatie. Eu am facut cativa oameni de zapada, alte fursecuri stafide, coaja de lamaie, rahat taiat marunt si nuca macinata.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute sau pana devin aurii pe margini. Se coc destul de repede, asa ca nu le lasati prea mult ca sa nu iasa uscate. Eu am obtinut 5 tavi cu fursecuri.

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/fursecuri-oameni-de-zapada.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Oameni de Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt