Fursecuri pentru Craciun

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Dec 2010 | 13299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Mixam bine untul moale cu zahrul, pana devine spuma. Adaugam ouale si mixam in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Acoperim cu folie alimetara si dam la frigider pentru o ora.

Rasturnam aluatul pe masa infainata. Daca este prea moale si se lipeste, se mai framanta cu putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem foaie subtire si decupam formele dorite.

Coacem in tava tapetata cu hartie, la foc mediu, 8-10 minute (pana se rumenesc putin pe margini)

Se lasa sa se raceasca iar apoi se grazureaza dupa gust. Eu am folosit glazura din 4 linguri zahar pudra si 1/2 lingura apa. Se amesteca pana devineo pasta subtirica.

Glazura maro este glazura de ciocolata (mi-a ramas de la una din prajituri):

100 g ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

50 g unt

Se topesc pe foc mic iar apoi se glazureaza fursecurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]