Fursecuri ''priconuci''

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Noi 2016 | 12907 vizualizari

 

Nu-s pricomigdale ca n-am avut migdale si nici n-am respectat o anume reteta, am improvizat in functie de ce am avut, totul a pornit de la albusurile stranse-n congelator...

 

INGREDIENTE

  • 320 g albusuri
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita amidon Dr.Oetker
  • 2 linguri faina
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Finetti pentru umplut
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri ''priconuci'':

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine pana obtinem o bezea tare, adaugam si amidonul si mai mixam inca 5 min. Apoi cernem faina, cacaoa, adaugam si nuca macinata si cu ajutorul unei spatule omogenizam, cu miscari lente de jos in sus. Cuptorul trebuie sa fie incins bine, apoi reducem focul la mediu spre mic. Asezam in tava de la aragaz folia de silicon, intr-un posh punem compozitia si formam ''priconucile''. Dam tava la cuptor pentru cca 30-35 min. Le scoatem din cuptor , le dezlipim de pe coala de silicon si le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri ''priconuci''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]