Fursecuri pufoase

de Sabina in Prajituri, 4 Mai 2009 | 16557 vizualizari

 

Cand aveti chef de ceva mic si dulce ...

 

INGREDIENTE

    • 2 oua (de tara)
    • 1lingura apa
    • 120 ml ulei
    • 120 grame zahar
    • 0,5 lingurita rasa praf de copt
    • coaja de lamaie
    • esenta de vanilie si de migdale
    • 3 linguri nuca de cocos
    • 320 grame faina
    • 100 grame ciocolata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pufoase:

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid dar nici tare, cat sa stea pe lingura ca in imagine.

Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa.

Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile, ba chiar sunt mai gustoase dupa cateva zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 11:01

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

pe 04.12 la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]