Fursecuri sah

de Lau in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 8 plicuri green sugar
  • un varf cutit sare
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 400 g faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri sah:

Intr-un bol, adaugam untura, galbenusurile, esenta de rom, laptele si amestecam bine cu o lingura.

In alt bol, adaugam faina, zaharul, sarea, coaja de portocala, amestecam, dupa care adaugam treptat peste amestecul de untura.

Amestecam pana rezulta o coca compacta care o vom imparti in 2.

Intr-un bol, adaugam cacao si mai framantam putin, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem coca intr-o foaie de cca 1 cm grosime,t aiem fasii de cca 1 cm latime. Asezam una langa alta alternand culorile pe care le vom unge cu lapte.

Din aluatul ramas, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu lapte, adaugam blocul de sah dupa care vom infasura lipind capetele bine.

Invelim in folie alimentara si dam la rece inca 30 min dupa care vom taia felii de cca 1-2 cm grosime.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit cca 15 min.

Dupa ce s-au racit, le trecem prin zahar pudra, optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri ''priconuci''