Fursecuri spirală

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 5216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aprox.500 g făină
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • esență vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirală:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Din amestecul de făină punem deoparte 2 linguri.

În alt castron amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, esența de vanilie și cele 2 ouă până obținem o spumă. Adăugăm făina și amestecăm până la omogenizare.

Se împarte aluatul în 2 părți egale. În unul adăugăm cele 2 linguri de făină păstrate și frământăm bine până la omogenizare. Aluatul rezultat trebuie să fie tare, dacă este nevoie se mai adăugă făină. Dacă se mai adaugă, trebuie să măsurați, pentru că mai trebuie adăugată și în aluatul cu cacao. Cele 2 linguri de făină păstrate sunt echivalentul a celor 2 cu cacao. În cel de-al doilea adăugăm 2 linguri cu lapte și 2 linguri cacao, iar dacă ați adăugat făină în plus față de cele 2 linguri în primul aluat, se adaugă și în acesta din urmă.Se amestecă până la omogenizare.

Aluaturile se pun în folii alimentare și se dau la rece pentru minim 30 minute.

Se va întinde unul din aluaturi, pe o hârtie pergament - pentru o mânuire mai ușoară la asamblare. Am obținut o foaie de aprox. 35x35 cm. Se va întinde și cel de-a doilea aluat tot pe hârtie pergament de aceleași dimensiuni ca și primul. Se suprapun aluaturile cu atenție și se formează un sul. Se taie cu un cuțit încins la foc în rondele de 1/2 cm. Se așează în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc la 180 grade C pentru aproximativ 15 minute.

Se lasă la răcit în tavă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare