Fursecuri umplute cu pasta de curmale

de Criss in Prajituri, 1 Noi 2016 | 8824 vizualizari

 

Aceste minunate fursecuri le-am vazut pe blogul Simonei Callas si mi-au placut foarte tare cum arata. Asa ca le-am trecut pe lista de asteptare....si in final am reusit sa le fac, dar am modificat umplutura. Am folosit o pasta de curmale, ceva in genul celei folosite la fursecurile arabesti maamoul. Si bine am facut, pentru ca am obtinut niste fursecuri absolut minunate, cu iz oriental. Singura problema e ca au iesit mai "palide", dar daca le-as fi lasat sa se "bronzeze" mai mult, ar fi iesit uscate si tari.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 150 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • umplutura:
  • 200 g curmale fara samburi
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • miezul de la 5-6 nuci
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu pasta de curmale:

Mod de preparare:
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, oul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu mana pana inglobam toata faina. Vom obtine un aluat fin, nelipicios.
Pentru umplutura scoatem samburii curmalelor si punem sucul de portocale peste fructele uscate. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi cu blenderul vertical vom face o pasta. Adaugam coaja de potocale si cateva nuci tocate grosier.
Capacul storcatorului de citrice il ungem cu putin ulei, il punem pe un pahar, apoi punem o folie alimentara inauntru, asa cum se observa in imagini. Aluatul il impartim in 14-16 bile egale si fiecare bila de aluat o introducem in orificiul storcatorului, intinzand aluatul pe margini si lasand o gaura in mijloc. Eu m-am ajutat de coada rotunjita a unei linguri de lemn, dar puteti face acest procedeu si cu degetele. Apoi, in orificiul creat punem o lingurita de umplutura si acoperim cu aluat. (Sper ca imaginile postate va vor fi de ajutor.)
Scoatem fursecul cu tot cu folie si il punem in tava pe hartie de copt. Coacem prajiturile 25 minute (sau in functie de cuptor, mai mult sau mai putin). Simona spunea ca le-a copt 15 minute si ale ei erau rumene si frumoase. Ale mele dupa 15 minute erau necoapte, asa ca le-am lasat 25. Dar atentie, nu trebuie lasate mai mult, pentru ca devin uscate si tari. Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu pasta de curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (24)

Criss 1

22.11.2018, 12:28

Multumesc mult!

Criss 1

22.11.2018, 12:29

Ancutsa, ma bucur ca te-am inspirat.

Ancutsa 1

22.11.2018, 15:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fini cu levantica