Galaktoboureko

de Julie in Dulciuri, 22 Noi 2010 | 36026 vizualizari

 

Un desert savuros, tipic grecesc, facut din crema de gris , insiropat din belsug cu sirop de lamaie si aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte,
  • 10 foi de placinta,
  • 150 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 5 oua,
  • 100 g gris,
  • coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana apa,
  • scortisoara,
  • 1 ceasca zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galaktoboureko:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga grisul si laptele caldut, turnat putin cate putin.Se aseaza pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga 50 g unt si esenta de vanilie. Se unge o tava cu unt si se aseaza 5 foi de placinta unse fiecare cu unt topit. Se imbraca si peretii formei. Se toarna crema si se niveleaza. Se aseaza si celelalte 5 foi de placinta ,unse si ele cu unt topit si se presara  scortisoara .Deasupra se repartizeaza restul de unt. Se coace 25-30 minute . Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Sirop:

Se pun la fiert apa ,zaharul si zeama de lamaie pana se ingroasa putin. Se adauga scortisoara .

Dupa ce placinta s-a racit se toarna siropul caldut. Acesta va fi absorbit treptat si va da o savoare deosebita, facand ca fiecare bucata de placinta sa fie o adevarata incantare pentru papilele gustative.  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]